Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Pásztor pite Pásztor pite Ezt az angol receptet sokszor főztem már, egy óra alatt készen lehetünk vele, később újramelegítve egy gyors ebédnek kiváló választás. Az eredeti recept bárányhússal készül, de bármilyen darált hússal finom lesz. Tovább    
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Ez a svéd ropogós kenyérke a hagyományos, de könnyen variálható vegán recept alapján készült, teljes kiőrlésű liszből. Tovább   
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Friss, ropogós bagett Friss, ropogós bagett A kenyérsütést sokan legalább olyan ördöngösségnek képzelik el, mint mondjuk patrónus bűbájt alkalmazni, magas sarkúban megmászni a Csomolungmát, vagy meghagyni holnapra a kedvenc tortánk felét. De Steiner Kristóf tud egy szuperegyszerű receptet! Tovább  
Aloo gobi Aloo gobi Ez a recept belépő lehet az indiai zöldség ételek világába. Azoknak, akik érdeklődnek iránta, kóstoltak is egy pár dolgot, de maguk nem főztek még semmit. Ha ezt az ételt magyarra akarnám fordítani, akkor ez lenne a paprikás krumpli ázsiai verziója, de persze semmi köze hozzá.Ha beszereztünk hozzá mindent nincs mitől tartani, csak neki kell állni, főzni. A második alkalommal egy naan receptet is kipróbálhatunk hozzá. Tovább     
Medvehagymás - citromos brokkoli leves Medvehagymás - citromos brokkoli leves Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető. Tovább     
Öregtésztás, magvas graham-rozs kenyér Öregtésztás, magvas graham-rozs kenyér Magos kenyeret is nagyon régen készítettem, jó ideje tervben van már. Annyit vártam vele, hogy most aztán igazán magos lett, nem csak belül, de kívül is. Az összetételét a "zürichi kenyér után szabadon" címszóval alkottam meg, arra törekedve, hogy most jó nagy kenyeret süssek, és ne kelljen boltban vennem, amikor nincs időm sütni egyet. Tovább   
Rózsavizes sárgadinnye krémleves citromfüves mentás habbal Rózsavizes sárgadinnye krémleves citromfüves mentás habbal A Bosnyák piac oldalában van egy kisbolt, ahol hatalmas a fűszerválaszték és egészséges alapanyagokat sem félnek árusítani. Ide szinte mindig betérek és előfordul, hogy a szükséges felett egy kis plusz ajándékkal is meglepem magam. Legutóbb egy 2,5 dekás rózsavizet szereztem be és alig tudtam hazavezetni annyira kattogott az agyam, hogy miben használhatnám majd fel. A pár km-es szakaszon fejben megalkottam a fent említett levest. Annak  megtapasztalása pedig, hogy a gyakorlatban ez most szinte éppen annyi időt jelentett, mint elméletben, egyszerűen priceless.  Tovább