Receptek

Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Ezzel a receptel egy hosszan friss, ízében érett kenyeret süthetünk. Érdemes nagyobb adag tésztát késziteni és egy pár darabot későbbre eltenni a fagyasztóban: kiolvadt állapotban egy kevés viz rápermetezésével 18O fokra előmelegitett sütőben 1O perc alatt ropogósra süthetem. A receptben szereplő mennyiségekből két darab 9OO grammos kenyér lesz. Tovább
Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Ez a recept egy élesztővel kelesztett fehér kenyér, amit elkészíthetünk ha a kovászunk még nincs a megfelelő állapotban. Hosszadalmasabb elkésziteni a tésztáját, de tovább friss marad és izben is érettebb lesz a gyorsabban elkészülő társainál. Tovább     
Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel  - Kenyérsütés 8. Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel - Kenyérsütés 8. A kovászos kenyérnek nincs párja, hát még a saját készítésűnek! Ezt a receptet azok kedvéért tesszük közzé, akik a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket részesítik előnyben.  Tovább   
Friss, ropogós bagett Friss, ropogós bagett A kenyérsütést sokan legalább olyan ördöngösségnek képzelik el, mint mondjuk patrónus bűbájt alkalmazni, magas sarkúban megmászni a Csomolungmát, vagy meghagyni holnapra a kedvenc tortánk felét. De Steiner Kristóf tud egy szuperegyszerű receptet! Tovább  
Mákos pozsonyi kifli Zelleitündi módra Mákos pozsonyi kifli Zelleitündi módra Imádom a mákos süteményeket! A Karácsonyra hangolódva az első adventi vasárnapra hoztam nektek ezt a mennyei mákos pozsonyi kiflit, amely cukor hozzáadása nélkül készült szénhidrátcsökkentetten Zellei Tündi lisztkeverékből. Tovább