Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Csalamádé Csalamádé Nagyjából tíz éve lehetetlen olyan csalamádét kapni, ami nem édesítőszerrel készül és nincs borzasztó mellékíze, amit a savanyúságos standok eladói a hosszabb eltarthatósággal és olcsóbb előállítással magyaráznak. Szerintem ez nem ad felmentést, így mindenkinek azt ajánlom, magának készítsen vágott, vegyes savanyúságot. Tovább
Padlizsán steak Padlizsán steak Hiszed vagy sem, a padlizsán olyan, mint egy klasszikus kis fekete ruha: bármilyen alkalomhoz illik, és – egy kis rafinériával – mindenkit elbűvölhetsz vele. Tovább   
Aloo gobi Aloo gobi Ez a recept belépő lehet az indiai zöldség ételek világába. Azoknak, akik érdeklődnek iránta, kóstoltak is egy pár dolgot, de maguk nem főztek még semmit. Ha ezt az ételt magyarra akarnám fordítani, akkor ez lenne a paprikás krumpli ázsiai verziója, de persze semmi köze hozzá.Ha beszereztünk hozzá mindent nincs mitől tartani, csak neki kell állni, főzni. A második alkalommal egy naan receptet is kipróbálhatunk hozzá. Tovább     
Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, alakbarát, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen  Tovább
Fenyőmagos eper torta Fenyőmagos eper torta Már érik a csodálatos magyar eper! Használjuk ki, hiszen csak pár hétig érik ez a csodás gyümölcs. Ez egy egyszerű keverem-kavarom sütemény, mégis mennyei és epres finomság. Tovább  
Gyors csemegeuborka Gyors csemegeuborka Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a gyors savanyú uborka, mivel a magyar konyhakultúrában szokásos paprikás ízeket remekül egészíti ki. Rettenetesen egyszerű elkészíteni, és az ember saját szájízének megfelelően alakíthatja az ízét.  Tovább
Datolyaszilva paszta Datolyaszilva paszta Most már szinte bárhol megvásárolható a vicces nevű kaki gyümölcs, avagy hurma, magyar nevén datolyaszilva.  A nálunk termő fajták, és a kereskedelemben árusított gyümölcsök leginkább összehúzzák a szájat, ezért várjuk meg, amíg néhány napi érlelés után tapintásra puha lesz, akkor sokkal élvezhetőbb az íze. Tovább