Receptek

Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Lazacburger Lazacburger Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo, Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj, a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé, fennséges volt! Tovább  
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Quinoa sushi Quinoa sushi Találtam egy olyan sushi receptet, ami a szívemhez közel áll, és belátható időn belül, viszonylag egyszerűen beszerezhető alapanyagok és eszközök segítségével elkészíthető! Nem nagy ördöngösség, a belevaló izgalmas töltelékek, illetve krémek sokszínűsége pedig már csak a fantáziánkon múlik. Tovább   
Kapros zöldbabkrémleves Kapros zöldbabkrémleves Vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság. Ezt a könnyű, finom levest a nyári szezonban friss alapanyagból is elkészítheted! Tovább    
Répakrémleves kókusztejjel Répakrémleves kókusztejjel Könnyű, finom krémleves új sárgarépából, már a Húsvétra gondolva. Kókusztejjel és kaporral lett egy kicsit megbolondítva. Tovább    
Finn halleves Finn halleves Nem tudom mennyire autentikus ez a halleves, sok-sok recept elolvasása után nálunk így készült - és hatalmas sikert aratott!! :) Tovább    
Tavasz ünnep kapros túrós pitével Tavasz ünnep kapros túrós pitével Mint ahogy a legtöbb családban, nálunk is vannak receptek, amelyek apáról fiúra, anyáról lányra szállnak. Egyfajta családi hagyományt képeznek, és ha „neadjisten” más készíti el, biztosan nem lesz „ugyanolyan” íze. (Természetesen ez elképzelhetetlen, hisz hétpecsétes titok övezi a pontos összetevőket. :-) Tovább  
Savanyú káposzta Savanyú káposzta Akit érdekelnek a házilag erjesztett zöldségek azoknak jó kiindulási pont lehet. Semmilyen különleges eszközre nincs hozzá szükség, egyszerűen elkészíthető a konyhapulton vagy a spejzban. Ideális mennyiség otthonra, de ha többet csinálunk, egész évben jól jöhet, ha csak elő kell venni az üvegből.Nem igazán tudjuk elrontani, mert itt minden magától történik meg. Csak összekeverem a felvágott káposztát, sót, fűszereket, ha szeretnék és várok, hogy megtörténjen a csoda. Tovább