Receptek

Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Pásztor pite Pásztor pite Ezt az angol receptet sokszor főztem már, egy óra alatt készen lehetünk vele, később újramelegítve egy gyors ebédnek kiváló választás. Az eredeti recept bárányhússal készül, de bármilyen darált hússal finom lesz. Tovább    
Póréhagymás burgonya leves Póréhagymás burgonya leves Hétköznap esti gyors recept azokra a napokra, amikor elfeledkeztünk a bevásárlásról, és valami igazán finomat szeretnénk főzni. Jó eséllyel, ha kinyitjuk a hűtőnket, egy darab vaj, egy szál póréhagyma és egy pár szem krumpli csak van benne, így nincs is más hátra, mint egy kis kakukkfüvet keresni a mélyhűtőnkben és elővenni egy kis csirke alaplevet.Már csak azt kell kitálalni, hogy krutont vagy buggyantott tojást készítsünk hozzá. Tovább
Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Mostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki. Tovább    
Cukkinis-paradicsomos zsemle Cukkinis-paradicsomos zsemle A kenyérrel az a baj, hogy iszonyú finom! Kenyeret enni majdnem olyan élvezet, mint szerelmeskedni, vagy aludni – csak ezeknél sokkal, de sokkal bűnösebb elfoglaltság. Szerencsére rátaláltam egy olyan receptre, ami igazi kivétel, mert ez a kenyérféle egyáltalán nem hízlal! Tovább   
Almás sült csirke Almás sült csirke Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom.  Tovább    
Csirke alaplé Csirke alaplé Ez a recept talán a legszélesebb körben felhasználható alapkészítmények egyike. Ebből lehet levestől kezdve mártásig, ragu vagy erőleves is. Tovább    
Rumos meggyzselé Rumos meggyzselé Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni. Tovább  
Epres rebarbara kompót Epres rebarbara kompót Tegnap este volt a 30 éves érettségi találkozóm, így későn értem haza, és a szokásosnál jóval később kerültem ágyba. Szerencse, hogy a mai nap részben a lustaságé. Két napja érik a hűtőben ez a csodálatosan üde, könnyű desszert, amit ma reggelire fogyasztottam. Pont ideális volt: hűsítő, édes-pikáns finomság. Próbáljátok ki amíg van rebarbara! Tovább   
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Répakrémleves kókusztejjel Répakrémleves kókusztejjel Könnyű, finom krémleves új sárgarépából, már a Húsvétra gondolva. Kókusztejjel és kaporral lett egy kicsit megbolondítva. Tovább