Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Ahány ház annyi szokás, de mondhatjuk úgy is, hogy "ahány konyha, annyi variáció". Múlt heti cikkünkben bemutattuk Heiszler Olivér Michelin csillagos séf kovászkésítési praktikáit, ebben a részben pedig 6 különböző előtésztát (azaz kovászt) tanít meg nekünk, amelyek felhasználásával különböző tészták készülhetnek.  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Pásztor pite Pásztor pite Ezt az angol receptet sokszor főztem már, egy óra alatt készen lehetünk vele, később újramelegítve egy gyors ebédnek kiváló választás. Az eredeti recept bárányhússal készül, de bármilyen darált hússal finom lesz. Tovább    
Kovászos fehér kenyér  - Kenyérsütés 10. Kovászos fehér kenyér - Kenyérsütés 10. Ha elkészültünk a kovásszal és már elég elszántak vagyunk, hogy belevágjunk a kovászos kenyér sütésbe, ez a recept jó kiindulási pont lehet. Hosszan friss, érett izű búzakenyér, aminek a tésztája aránylag jól viseli a durvább mozdulatokat is. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése A háztartási sütők nem kemencék, de egy pár trükkel olyan közeget teremthetünk bennük, amikben a tésztáink szép, magas kenyérré alakulnak, mi pedig büszke pékké. Tovább
Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Ezzel a recepttel érdemes belevágni a házi kenyérsütésbe! Könnyen elkészíthető, így jó lehetőség azoknak, akik kedvet kaptak, de még sosem próbáltak otthon kenyeret sütni. Tovább
Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Ez a recept egy élesztővel kelesztett fehér kenyér, amit elkészíthetünk ha a kovászunk még nincs a megfelelő állapotban. Hosszadalmasabb elkésziteni a tésztáját, de tovább friss marad és izben is érettebb lesz a gyorsabban elkészülő társainál. Tovább