Receptek

Fokhagymás habanero szósz Fokhagymás habanero szósz A csípős műfaj kedvelői a habanero paprikára esküsznek. Ezzel a recepttel azokat is még lehet hódítani, akik a visszafogottabb fogyasztás hívei chiliszósz esetén: az ízek és a csípősség egyensúlyban van a savakkal. Tovább
Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is.Pedig… Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és éttermi élményeket okozó növény valódi kincs! Paletta a festőnek, ami szinte hívogat, hogy színezz, alkoss, játssz! :) Tovább   
Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Gluténmentes vegán quiche Gluténmentes vegán quiche Hétköznap általában a gyors, maximum 20 perces vacsorákat készítek, ezért a sütőben sült ételek számomra mindig kicsit különlegesek, szinte ünnepiek. Ezt a quiche-t is hétvégén találtam ki: hagytam magamnak időt végigböngészni a kamrát, és vagy 5 receptet elolvastam, amíg kisütöttem, hogyan lesz a rendelkezésemre álló hozzávalókból a lehető legfinomabb! Az egész így is egy óra alatt megvolt! Tovább   
Fordított epertorta Fordított epertorta A süti jelenleg nálunk a tavasz sztárja címet birtokolja :). Eperszezonban kötelező – de más gyümölcsökkel is mennyei lehet. Tovább     
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Madras curry fűszer Madras curry fűszer Ez a recept egy klasszikus fűszerkeveréket mutat be. Ha magunk készítjük el, biztosak lehetünk benne, hogy csak az került bele, amit szívesen megennénk mi is. Az utolérhetetlen aromájáról nem is beszélve, amit a frissen őrölt fűszerek kölcsönöznek neki. Izgalmas párosítás lehet sütőtökkel, tojással vagy piritott rizzsel. Tovább
Ananászos harcsa gyros Ananászos harcsa gyros Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy tavalyi Nők Lapja Konyha, amiben megláttam a Mexikói ananászos grillezett tarja receptet. Tovább    
Mexikói fűszerkeverék Mexikói fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob. Természetesen a legjobb ebből a receptből egy nagyobb adagot összeállítani egyszerre, így bármikor kéznél lesz. Tovább   
Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni. Tovább      
Chili szósz Chili szósz A ketchup az édes ízvilágával támogatja meg az ételt, a chili szósz “tüzesebbé” teszi.  Ez nem egy bonyolult recept, de különféle paprikákkal is ki lehet próbálni. Tovább
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább