Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Hallottál már a sütőkőről vagy a kelesztő pólyáról, esetleg gondoltad volna, milyen sok múlik egy jó gyúródeszkán vagy egy spatulán? Ahogy mondani szokás: minőségi munkához megfelelő eszközök kellenek...  Tovább
Piccalilli (savanyúság) Piccalilli (savanyúság) Ez a furcsa nevű savanyúság a brit konyha egyik elengedhetetlen eleme, eredete a gyarmatosítás időszakához vezethető vissza. Nagyon szép színe van és nagyon különleges az íze. Tovább    
Csokiszuflé Csokiszuflé Sokan azt hiszik, hogy ebben a világban nincsenek igazi csodák, és varázsolni sem tud az ember fia-lánya. Hát nekem erre egy kétszavas válaszom van: csokoládé szuflé! Tovább  
Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Mostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki. Tovább    
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Cukkini parmezános tojásbundában Cukkini parmezános tojásbundában A multitasking mindannyiunk életében jelen van. Amikor "leálltamosógép, éhesacsalád, mégnincsholnaprabepakolva és kitudjaholjárafejed", ne kezdj el steak-et sütni. Helyette itt van ez az elronthatatlan mezei egykezes cukkini csoda. Tovább
Fitt túrós pizzás csiga Fitt túrós pizzás csiga Íme egy gyors és egészséges pizzás csiga recept tönköly- és graham lisztből, melyet a gyerekekkel érdemes elkészíteni! Tovább
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Egy tésztából 5 féle, Húsvétra Egy tésztából 5 féle, Húsvétra Az ilyen kekszek igazi „jolly jokernek” számítanak az aprósütemények között. Putóczki Gáborné gluténmentes tésztából készítette, többféle vidám, húsvéti formában. Ha egyszer elkezded, biztosan nem tudod abbahagyni. Nem a készítést, hanem a nassolást. :-) Tovább  
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább