Hozzávalók:

500 g darált hús
100 g sárgarépa
100 g angol zeller
200 g hagyma
3 kanál paradicsompüré
2 dl vörösbor
300 g paradicsom
1 kanál Worcestershire szósz
friss zöldborsó
100 g sütőtök
400 g burgonya
200 g tej
200 g vaj
olívaolaj


 Elkészítése:

A darált húst egy külön serpenyőben kisebb adagokban lepirítom, majd szűrőben lecsepegtetem.


Egy másik edényben kevés olajon az apróra vágott répát, hagymát és angolzellert közepesen erős lángon szín nélkül megpárolom. Hozzáadom a paradicsom pürét és addig pirítom, amíg rozsdabarna színt nem kap. Felöntöm a vörösborral, majd teljesen elpárolom, hozzáadom a paradicsomot és a felére főzöm. Hozzáadom a pirított darált húst, a zöldségeket és felforralom, majd hozzáadom a worchestershire szószt.


A burgonyát megfőzöm, áttöröm, majd hozzákeverem a vajat és a tejet, sózom.


Egy tepsibe szedem a kész ragumat, majd a tetejére simítom a burgonyát, kevés zsemlemorzsával megszóróm, olajjal locsolom.


180 fokon 30-40 perc alatt ropogósra sütöm.


Heiszler Olivér további receptjeit IDE kattinva olvashatod.