Bár elég sok szénhidrátot tartalmaz, de nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha vendégeket várunk, és igazán friss, különleges íze van.


Hozzávalók: 

125 g margarin

1 tojás

vanília aroma

150 g xilit (75 g CH )

175 g joghurt (natúr, 7 g CH)

100 g búza finomliszt (76,3 g CH)

100 g tk. tönkölybúza liszt (63,9 g CH)

1 tk. sütőpor

100 g mandula, darálva (7 g CH)

250 g málna (13,5 g CH) vagy málna és meggy vegyesen.


Elkészítése:

A margarint megolvasztjuk. Robotgép segítségével összedolgozzuk a cukorral, a joghurttal, a tojással és a vaníliával. Apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mandulát, majd beleforgatjuk a málnát is.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit megbarnult.

Én nem daráltam le az összes mandulát, egy keveset meghagytam felszeletelve, és sütés előtt rászórtam a muffinok tetejére díszítésként.


Összesen 242,7 g CH-t tartalmaz. Darabonként 20,23 g-ot.


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.com weboldalon olvashatod.