Hozzávalók:

3 evőkanál levendula virág (jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk

1 liter víz

30 dkg eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk) vagy 12 dkg 1:4 édesítő

1 - 2 teáskanál citromsav, ízlés szerint

1 citrom karikákra szelve


Elkészítése:

A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és minimum egy pár órát vagy maximum egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Nátrium-benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával, esetleg citromkarikával.




Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.