A receptben szereplő hozzávalók egy 22-es tortaformához elegendők.


Hozzávalók a linzertésztához:

10 dkg finom szemű zabpehely

5 dkg zabpehely liszt

5 dkg nyírfacukor

7 dkg kókuszzsír

csipet só

50 ml víz

Elkészítése:

A felsorolt hozzávalókat a víz kivételével az aprítóba tesszük. Amikor a kókuszzsír nagyjából elvegyült a száraz hozzávalókkal, a vizet is hozzá adjuk. Szilikonos sütőpapír között a tészta egyharmadát vékonyra nyújtjuk, a formába helyezzük, majd előmelegített sütőben 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.


Hozzávalók a töltelékhez:

2 körte

1 csapott tk őrölt gyömbér/vagy negyed tk friss reszelve

2 ek rizsszirup/méz

Elkészítése:

A körtéket megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, gyömbérrel meghintjük, és a sziruppal meglocsoljuk. A sült tésztán egyenletesen elosztjuk, majd a maradék tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük és a körtére hintjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a citromhabot és öntetet.


Hozzávalók a habhoz:

3 tojás fehérje

1 ek frissen facsart citrom leve

2 ek nyírfacukor

Elkészítése:

A habot kemény habbá verjük, keverés közben fokozatosan adagoljuk hozzá a citrom levét és a cukrot majd a süteményre simítjuk, amit ezzel a habbal még 5-7 percig sütünk.


Hozzávalók az öntethez:

3 tojás sárgája

1 egész tojás

70 ml frissen facsart citromlé

6 ek nyírfacukor

3 dkg hűtőhideg kockázott vaj

Elkészítése:

Vízgőz fölött a cukorral elkevert tojásokat keverjük, a citrom levét három részletben adagoljuk hozzá, amikor majonéz állagúra sűrűsödött, de még nem rántotta, levesszük. A kockázott hideg vajat apránként elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni, majd a tortára csurgatjuk.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.