Hozzávalók kb. 17 db-hoz:

150 g zabpehelyliszt (106,95 g CH)

50 g tk. tönkölybúza liszt (31,95 g CH)

2 tojás

200 ml tej (8 g CH)

10 g holland kakaópor (3,24 g CH)

10 g xilit (5 g CH)

szódavíz

kevés olaj a tésztába és az első palacsinta megsütéséhez (napraforgó/kókuszolaj)


Elkészítése:

A hozzávalókat habverővel jól elkeverjük. Kevés ásványvízzel hígítjuk, majd kis ideig pihentetjük, hogy besűrűsödjön (ezalatt elkészíthetjük a tölteléket). Újra ásványvízzel hígítjuk, majd forró serpenyőben kisütjük, ha szükséges, még közben még adhatunk hozzá.


A töltelékhez vanília pudingot készítettem, amihez túrót kevertem. Most a házi változattal próbálkoztam meg, mert a diabetikus pudingpor valamiért sosem sűrűsödik be annyira, mint szeretném. Egyébként is, miért kell egy közönséges pudingporba cukrot rakni? Mindenesetre ez a változat nagyon megéri:


Hozzávalók a túrós vaníliapudinghoz:

300 ml tej (12 g CH)

vanília aroma

40 g xilit (nyírfacukor) (20 g CH)

40 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (TBL-300) (25,26 g CH)

3 tojássárgája

csipet só

250 g túró (túró helyett dióval is nagyon finom)


Elkészítése:

A tejet, a cukrot és a vaníliát egy csipet sóval forralni kezdjük. Kiveszünk belőle egy merőkanálnyit, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Kézi habverővel jól elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet. Ha a többi tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük és kis lángon sűrűre főzzük.

Félretesszük, és miután egy kissé kihűlt, belekeverjük az áttört túrót. Szamócát vagy más gyümölcsöt is beleforgathatunk!

Minden palacsintát kb. egy evőkanálnyival töltünk meg, így pont elég lesz, és már habzsolhatjuk is.


Egy palacsinta üresen 9,12 g CH-t tartalmaz, megtöltve kb. 12,49 g-ot.


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu weboldalon olvashatod.