Michelin csillagos chef


A mindössze 28 éves Heiszler Olivér Budapesten nőtt fel és lett szakács. Szakmáját fanatikusan szereti, a gasztronómia iránt érzett szenvedélye pedig ragályos. Karrierjét a Cyranoban kezdte, majd olyan jeles éttermekben folytatta, mint a Costes, a Chateau Visz, az Aranyszarvas vagy a Mák bisztró. Miután kikerült Huszár Krisztián kezei alól, egy évet töltött Baszkföldön, ahol Michelin-csillagos konyhákban, a Martín Berasategui-nál és az Akelarre-ban sajátította el a baszk regionális konyha valamint a csúcsgasztronómia rejtelmeit. Ez az időszak mély benyomást tett rá, csodálattal figyelte, ahogy a baszkok kizárólag helyi, szezonális alapanyagokból főztek és amilyen szeretettel és tisztelettel viseltettek a vidék iránt, ami ellátta őket.

Ekkor határozta el, hogy amennyiben egyszer saját konyhát vezethet, ugyanezen elvek szerint igyekszik majd összeállítani fogásait. Erre egy kis angliai kitérő után meg is kapta a lehetőséget a budai Tantiban, ahol 2016-ban egy Michelin csillagot szerzett.

Augusztus vége óta gasztronómiai konzulensként segít nyíló üzleteket a sikerhez minden műfajban és további külföldi csúcskonyhákon szerez tapasztalatot.