Előző nap sütőben sült lazacot ettünk és a hal maradékból halpogácsák készültek. Nagyon szeretem őket, főleg, mikor az egy perccel azelőtt lecsipkedett zöld fűszerektől lesz csodálatosan aromás. A körete sült paprika és párolt, vajas leveles kel volt. Jó kis színkavalkád a tányéron!


Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg párolt fehér húsú édesburgonya (vagy fehérrépa, paszternák, zeller)

20 dkg sült, teljesen szálkamentes lazac

1 tk. citromlé

friss petrezselyem és bazsalikom, aprítva

1 tojás

só, bors

olíva olaj a sütéshez


Elkészítése:

A párolt édesburgonyát összetörjük és belekeverjük a lazacot, a citromlevet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a tojást és sóval, borssal ízesítjük. Kisebb méretű pogácsákat formázunk a masszából, és mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük. 


Mezei Elmira további receptjeit az http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatod.