GLUTÉNMENTES EMESE KENYÉRPOR 450G

Oszd meg:
893 Ft
(Egységár: 1,984 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
15426
Kiszerelés:
450 g
Részletes termékinformáció

Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes lisztkeverék. 
Egy csomag 450 grammos kenyérporból egy 75 dkg kenyér süthető, de a lisztkeverék használható süteményekhez, pl réteshez és túrógombóchoz is egyaránt.

Tojásérzékenyek, tejcukor érzékenyek, szójaérzékenyek is fogyaszthatják. (Tojás és tej nélkül is elkészíthető)

Összetétel:
kukoricakeményítő, kukoricaliszt, dextróz (szőlőcukor), burgonyapehely, só

Átlagos tápérték tartalom 100g termékben:
Energia tart: 1438 kJ/338 kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 0,35g
 - amelyből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát: 82g
 - amelyből cukrok 6,4g 
Só 1,8g

Receptek:

Kenyér
Az EMESE kenyérporból az alábbi receptek szerint készíthetünk egy 75 dkg-os gluténmentes kenyeret:

Kenyér hozzávalók:

  • 1 csomag Emese kenyérpor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 4 dl víz
  • 4 dkg élesztő

Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag / 0,45 dkg / kenyérporhoz, ezután belekeverünk 3 evőkanál étolajat. Robotgéppel jól kikeverjük. Egy sűrű galuskaszerű tésztát kapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben/gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200 C fokon 45 percig sütjük. Ha akarjuk, dúsíthatjuk 1 tojással, van akinek így ízletesebb. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér másként
1 csomag Emese kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.

A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük. Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér tejföllel
1 csomag Emese kenyérpor, 0, 2 dl tejföl, 2 dl víz, 2 dkg élesztő

A kenyérporba beleöntjük a tejfölt, összekeverjük, és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint.
Keleszteni nem szabad!

Fűszeres kenyér
1 csomag Emese kenyérporba belekeverünk 1 csapott kávéskanál borsot, 1 csapott kávéskanál őrölt köményt, 2 púpos kávéskanál szárított snidlinget. Az előző receptek közül kiválasztunk egyet, és az alapján sütjük.

Az elkészült kenyér tárolása: Ajánlatos a kihűlt kenyeret felszeletelve, alufóliába csomagolva mélyhűtőben tárolni, és fogyasztás előtt az elegendő mennyiséget gázsütőben, vagy mikrohullámú sütőben felmelegíteni. Kenyérpirítóban megpirítva is nagyon ízletes. A kenyérpor keverék használható rántáshoz, sűrítéshez, készíthető belőle palacsinta, panírozott húsok és ételek.
 

Túrógombóc
Hozzávalók:

  • 25 dkg túró 
  • 10 dkg Emese kenyérpor
  • 1 tojás

A hozzávalókat összekeverjük gombócokat formálunk és bő vízben kifőzzük. Főzés előtt ne hagyjuk állni. Sót már ne adjunk hozzá, mivel a Kenyérpor tartalmazza.

:
 



Mit vettek még, akik ezt vették?

Elküldöm