Összetevők:
Kukoricakeményítő, kukoricaliszt, kölesliszt, stabilizálószer: guar gumi, xanthan, tömegnövelőszer: polidextróz, édesítőszerek: eritrit, steviol-glikozidok, nedvesítőszer: glicerin, élelmi rost (cikória, kukorica), fruktóz, tojássárgájapor, emulgeálószer: E481, térfogatnövelőszer: Na-hidrogén-karbonát, só, enzim
Allergén: tojás
Használata 3 rúd beigli készítéséhez:
500 g beiglitészta mixet, 85 g margarint, 200 g vizet, 10 g friss élesztővel 100 g almacukorral, 1 tojással összegyúrunk, nyújtjuk, majd kész gluténmentes dió vagy máktöltelékkel megtöltjük, feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, hideg helyen 30 percig szárítjuk. Utána a tojásfehérjével lekenjük, ezt meleg helyen kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, 165°C-os kemencében készre sütjük kb. 30-35 perc alatt.
Tárolás:
Száraz, tiszta helyen, 23°C alatt.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 szeptember