Mindenki szereti a tócsnit. Krumpliból, fehér liszttel, sok fokhagymával, olajban/zsírban sütve. Másik tűpontos megfigyelésem, hogy ahány ember, annyi tócsni létezik. Van, aki kislyukún reszeli, van, aki nagyon, van, aki vegyíti a kétféle méretű reszeléket. Van, aki kinyomkodja belőle a folyadékot, van, aki nem, van, aki szétlapítja, szétsüti és élvezi, hogy lapos és ropogós, van, aki nem lapít, és nem süti szét és élvezi, hogy ducibb, tocsogós. Élvezni lehet így is, úgy is, vagy az én verziómmal bűntudat nélkül. Mert nem kell feltétlen a koleszterinszintet az egekbe nyomni ahhoz, hogy jó legyen a hangulat. 

A prosztatára is gondolva őrölt tökmagot csempésztem a görög joghurtba. Gondoskodjatok Ti is szeretteitekről ezzel a recepttel:


Hozzávalók a tócsnihoz:

40 dkg zeller nagylukún lereszelve enyhén átnyomkodva

2 tojás

5 - 6 ek. csicseriborsóliszt

fél vöröshagyma, apróra vágva

4 gerezd zúzott fokhagyma

4 tk. füstös Tabasco szósz

1 mokkáskanál őrölt szerencsendió

bors

4 ek. kókuszzsír


A kókuszzsír kivételével az egészet elkeverjük, nedves kézzel lepényeket formázunk és a kókuszzsíron mindkét oldalukat arany barnára sütjük. Ezt kínáljuk mellé:


Hozzávalók a mártogatóshoz:

2 dl görög joghurt

kisebb gerezd fokhagyma zúzva

2 tk. tökmagliszt (vagy házilag őrölt tökmag)

bors

és a díszítéshez:

1 tk. tökmagolaj

1 tk. fekete szezámmag


Az első 4 hozzávalót egymással elkeverem, tökmagolajjal és fekete szezámmaggal díszítem.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.