Hozzávalók:

50 dkg friss eper

4 tojás fehérje

1/2 citrom reszelt héja

1 evőkanál cukor vagy édesítő


Elkészítése:

1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. Néhány szemet tarts meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.

2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.

3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged. 

4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a cukrot és még egy kicsit folytasd a habverést. 

5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. 

Egy szem epret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!


Jó étvágyat hozzá!


Zombori Zita Nyári ízek nyereményjátékunk egyik helyezettje. Gratulálunk a nyereményhez, és köszönjük a receptet!