A kendermagolaj több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-3 és omega-6 zsírsavakat. Egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.
Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele vagy egyszerűen kortyolgathatja.
A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól.
Összetevők:
kendermagolaj ökológiai gazdálkodásból (linolsav, linolénsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav, gamma-linolénsav, arachidonsav)
Tápérték 1 adag (2 ml) termékben:
Energiatartalom: 74 kJ/18 kcal
Zsír: 2000 mg
- Telített zsírsav: 190 mg
- Egyszeresen telítetlen zsírsav: 282 mg
- Ebből olajsav: 282 mg
- Többszörösen telítetlen zsírsav: 1478 mg
- Ebből omega-3 zsírsav: 324 mg
- Ebből omega-6 zsírsav: 1154 mg
Szénhidrát: 0 mg
Fehérje: 0 mg
Só: 0 mg
A kendermag olajban található zsírsavak:
Omega-3 19 %
Omega-6 57 %
Omega-9 12 %
Palmitin 6 %
Stearin 2 %
Gamma-linolen 1,7 %
Egyéb 2,3 %
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!
Alkalmazása:
Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi)
OÉGYI: 19459/2017
Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 március