Hozzávalók:

1 kg cukkini

4 - 5 gerezd fokhagyma

olívaolaj

100 g krémsajt

bors

szezámmag


Elkészítése:

A cukkinit kis kockákra vágjuk, és 2-3 adagban a fokhagymával együtt egy serpenyőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, esetleg meg is pirul. Egy kicsit kihűtjük és egy magas falú tálban a többi hozzávalóval együtt botmixettel összeturmixoljuk.

Száraz serpenyőben megpirítunk kb. 3-4 ek szezámmagot, és tálaláskor a krémre szórjuk.


Biolin tipp: Vegánok vagy laktózérzékenyek krémsajt helyett tahinit vagy krémesre turmixolt tofut (vagy mindkettőt fele-fele arányban) is használhatnak. 


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.com weboldalon olvashatod.