Ez az apró fekete mag kiemelkedő omega-3 zsírsav, mangán, foszfor, kalcum, cink és élelmi rost forrás. Most ingyen megkóstolhatod - ajándék termékmintát küldünk minden rendeléshez!

  • A chia mag (más néven azték zsálya) semleges ízű és gluténmentes, így bármilyen ételhez (főzelékek, köretek, müzlik, sütemények, péksütemények, stb.) hozzáadhatjuk! Én legutóbb amerikai palacsinta tésztájába szórtam.


  • Folyadékban áztatás hatására gél-réteg jön létre a kis mag körül. Szórd a tasakban lévő chia magot egy kis pohár tejbe vagy gabonatejbe és tedd egy éjszakára a hűtőbe! Reggelre zseléssé válik, ez a chia puding. Fogyaszd gyümölcsökkel, ízlés szerint édesítve.


  • Egyéb felhasználási módok:

  • Chia fresca: limonádé egy kanál chia maggal

  • Chia gél - gyümölcsökkel és édesítővel kevert chia mag lekvár helyett - nem kell főzni és nem kell hozzá pektin, mert zselésedik.

  • Smoothiekba, shakekbe keverve is fogyasztható, edzés után kiváló!

  • Könnyen csíráztatható! Csíráját salátákban, szendvicsekben fogyaszd!



Chia magok és chia magos termékeink között ide kattintva böngészhetsz.


Chia magos receptjeinket ide kattintva olvashatod.