A bulgur rostban gazdag búza töret: a még éretlen, vagy érett és meghántolt búzaszemeket először megpárolják, majd szárítják, végül összetörik. Egyes fajtáit egészen apróta zúzzák, de találhatunk szinte rizsszem nagyságú búzaszemekből álló bulgurt is a boltok polcain.

Szeretjük, mert...


Nagyon finom! Köretként remek alternatívája a rizsnek, tarhonyának (ráadásul ez utóbbi legtöbbször fehér lisztből és tojából készül). Kiválóan passzol szinte bármilyen főtt vagy sült zöldseghez, raguhoz, szószokhoz, és salátákhoz is adhatod. Változatosan fűszerezve szinte bármilyen íz – kombinációval el tudom képzelni, még édesen is. Ha egyszer kipróbálod, állandó helye lesz nem csak a konyhai alapanyagok között, hanem a tányérodon is.


Gyorsan kész! Nem kell pucolni, hámozni, pirítani, csak másfél - kétszeres mennyiségű sós vízzel felönteni és már főhet is! Mindössze 10 perc és tálalhatod is. Ha salátát készítesz belőle, áztasd hideg vízbe, míg teljesen megszívja magát, és csak a legvégén párolod át, néhány perc alatt.


Diétához is kiváló!

Magas ásványi anyag, rost és vitamin tartalom jellemzi: folsavban, vasban, magnéziumban és B-vitaminban is bővelkedik. Glikémiás indexe 46-os, míg a sima fehér rizsnek 86, és még a szénhidrát tartalma is valamivel alacsonyabb.


Kedvet kaptál?

Kezdj ezzel a könnyű, tavaszi recepttel, a többit már a fantázádra bízzuk. Kíséletezéseidet ne felejtsd el megosztani velünk Facebook oldalunkon.


https://www.biolin.hu/hu/receptek/csicseriborsos-paradicsomos-bulgurrizotto/