A Biolinnál a környezetvédelem ugyanolyan fontos, mint egészségünk megőrzése, ezért webáruházunk kizárólag környezetbarát anyagokkal csomagol.

Az alábbiakban a csomagolóanyagjaik forrásáról, anyagáról olvashattok, és megosztunk veletek ötleteket, hogy mire tudjátok felhasználni ezeket a csomagolóanyagokat.

Az alapelvünk:


REDUCE - REUSE - RECYCLE

csökkentsd a mennyiségét - használd újra (DIY) - szelektív hulladékgyűjtőbe dobd


A kartondoboz

A beszállítóktól kapott kartondobozokban küldjük ki neked a megrendelt árut. Ezzel nem csak megspóroljuk az új kartondoboz előállításának környezeti terhét, hanem a régi kartondoboz élettartamát is meghosszabbítjuk.

DIY - Újrahasznosítás ötletek: Itt valóban csak a fantázia szab határt. Kartonpapírból lehet bútort építeni, lámpát, különböző tárolókat, lehet használni szigetelésnek, cipőbélésnek, bútoralátétnek, lehet rá festeni, rajzolni, belőle kivágott figurákat kiszínezni, és dekorációnak használni, képkeretet készíteni, ceruzatartót és iratpapucsot készíteni, és persze autóstoppal utazóknak is elengedhetetlen kellék : )

Példák Pinterestről:

Lámpabura: https://hu.pinterest.com/pin/298293175298398198/

Cipőtartó: https://hu.pinterest.com/pin/27936460165400757/

Hulladék kezelése: Papírgyűjtő kukába (kék fedelű) dobd. Lebomlik.


A csomagzáró ragasztószalag

Újrahasznosított papírból készül, papírszemétként újrahasznosítható. 

DIY - Újrahasznosítás ötletek: papírmasé, papírmerítés, én bevásárlólistát szoktam erre írni. Gyújtósnak is kitűnő.

Hulladék kezelése: Papírgyűjtő kukába (kék fedelű) dobd. Lebomlik.


A fagyapot

A fagyapot az egyik leginkább környezetbarát térkitöltő anyag. A Biolinnál használt fagyapot faanyaga PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik, mely garantálja, hogy fenntartható erdőgazdálkodásból származik, nem lopott, a kivágott fa helyére új csemetét ültetnek, a faállomány ápolása során vigyáznak a talaj állapotára csakúgy, mint az erdei élővilág háborítatlanságára.

A PEFC tanúsítványról bővebben a pefc.org honlapon olvashatsz (angol nyelvű).

DIY - Újrahasznosítás ötletek: szigetelés, húsvéti dekoráció, háziállat alom, hidroponiás kertek, töltőanyag (párnákhoz, matracokhoz), dekoráció, gyújtós. 

Hulladék kezelése: Háztartási szemét kukába dobd. Komposztálható, lebomlik.


A szórólap

A szórólapot újrahasznosított papírra nyomtatjuk, és papírkukába helyezve újra lehet hasznosítani. 

DIY - Újrahasznosítás ötletek: Origamizz! Az origami kiváló stresszoldó, remek családi program, és változatos dekorációs lehetőség. Rengeteg ötletet, leírást találhatsz Pinteresten! 

Hulladék kezelése: Papírgyűjtő kukába (kék fedelű) dobd. Lebomlik.


A termékminta csomagolása

A termékmintát olyan újrahasznosított tasakban küldjük ki, mely higiénikus, és élelmiszer tárolására alkalmas. A papírszemétbe téve ez a csomagolóanyag is újrahasznosul.


Számla

A Biolin elektronikus számlázási rendszerrel dolgozik. Az e-számla teljes mértékben helyettesíti a papíralapú számlát. Kérünk, csak akkor nyomtasd ki a számlát, ha feltétlen szükséged van rá.