Biolin Blog

Aloé Vera - gyógyító csodanövény Aloé Vera - gyógyító csodanövény Az aloé vera, mint napjainkban is világszerte használt univerzális gyógynövény, kiállta az idők próbáját. Több ezer éves múltra tekint vissza népgyógyászati felhasználása. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként emlegették, egyike volt a fáraóik mellé temetett kultikus temetési ajándékoknak. Tovább
Együnk a depresszió ellen! Együnk a depresszió ellen! Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de az őszi-téli szürkeségben ránk törő borús hangulatot, depressziót is elűzhetjük. Tovább
Ideális testsúly keleti szemszögből Ideális testsúly keleti szemszögből Tavasszal mozgásba lendül a természet. A tavasz ébredése bennünk is felébreszti az áhított külső iránti igényt, mivel sokunknál a mozgásszegény téli napok és az esetlegesen túlzott evés-ivás rányomta bélyegét külsőnkre. Tovább
Együnk rostot! Együnk rostot! A rostfogyasztás nemcsak a székrekedés megelőzésében fontos, de hozzájárul az egészséges bélflóra megőrzéséhez és számos betegség megelőzéséhez is. Akik elegendő rostot esznek, azoknál ritkábban alakul ki például cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, sőt bélrendszeri daganat is. Tovább
Merényletek immunrendszerünk ellen Merényletek immunrendszerünk ellen A téli időszakban általában nagyobb figyelmet fordítunk immunrendszerünk erősítésére, ám gyakran épp mindennapi szokásainkkal ártunk a legtöbbet. Mit NE tegyünk, hogy a náthás, influenzás hónapokat könnyebben átvészeljük? Immunrendszerünk az esetleges fertőzések elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Megkülönbözteti a szervezetbe kerülő kórokozókat a szervezet saját anyagaitól, majd az idegen anyagokat eltávolítja, megsemmisíti. A betegségek leküzdéséhez tehát erős immunrendszerre van szükségünk. Mit tegyünk és mit ne tegyünk az egészséges immunitás védelmében? Tovább
Vigyázat: A cukor nem csupán hizlal! Vigyázat: A cukor nem csupán hizlal! Sok helyen halljuk és olvassuk, de talán nem árt átismételni, miért is kerüljük jó nagy ívben a cukor és a fruktóz fogyasztását. Tovább
A kalcium dilemma A kalcium dilemma Súlyos kalcium-mániában szenvedő társadalomban élünk. Szedését sok orvos ajánlja, pedig az emberek többsége így is túl sok kalciumot fogyaszt a táplálékkal. Miért gyakori mégis a csontritkulás? Tovább
Az anyatej mindent tud! Az anyatej mindent tud! Örömteli hír, hogy a szoptatás reneszánszát éljük! Az elmúlt 20-30 év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy az anyatej nem helyettesíthető egyetlen mesterséges tápanyaggal sem. Összetétele ugyanis – a gyermek igényeihez alkalmazkodva – folyamatosan változik, minden pillanatban tökéletes, hiszen tartalmazza mindazt, amire a baba szervezetének éppen szüksége van. Tovább
A hormonváltozások hatása a bőrre A hormonváltozások hatása a bőrre A női szervezet hormonváltozásai egy sor bőrproblémában is tetten érhetők. Sokan már a negyvenes éveikben arra panaszkodnak, hogy vékonyabb, szárazabb és ráncosabb lett a bőrük, különösen a szemek és az ajkak körül. Tovább
Miért rágcsáljunk tökmagot? Miért rágcsáljunk tökmagot? Beköszöntött az ősz, a tökfélék betakarításának ideje: kezdődik a sokak körében népszerű tökmag feldolgozása. Íme, néhány ötlet, hogyan hasznosíthatjuk e finom termékeket a konyhában, napi étkezéseink során! Tovább
100 évet megélt emberek életstílusáról 100 évet megélt emberek életstílusáról Sokáig egészségben, szellemi frissességben élni – ez mindannyiunk vágya, hogy idős, nyugdíjas napjainkat ne kelljen a gyógyszerek számolgatásával töltenünk. Vajon hol élnek a legtovább az emberek, és milyen az életstílusuk? Tovább
Az Omega-3 a tanulásban is segít Az Omega-3 a tanulásban is segít Régóta tudjuk, hogy a növényi antioxidánsok, flavonoidok segítenek az érrendszer karbantartásában. Kevésbé ismert azonban, hogy az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak mennyire fontosak kognitív képességeink fejlődésében. Tovább