Biolin Blog

Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? A zab az egyik legjobb és legegészségesebb gabonaféle, melynek számos egészségjavító hatása van.Csökkenti a koleszterin szintet, elnyújtja a zsírok és szénhidrátok felszívódását, ezzel stabilizálja a vércukorszintet, ezek miatt jó a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére, illetve a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Tovább
Bulgur – avagy a búza második élete Bulgur – avagy a búza második élete A bulgur rostban gazdag búza töret: a még éretlen, vagy érett és meghántolt búzaszemeket először megpárolják, majd szárítják, végül összetörik. Egyes fajtáit egészen apróta zúzzák, de találhatunk szinte rizsszem nagyságú búzaszemekből álló bulgurt is a boltok polcain. Tovább
Avokádó edame mártogatós Avokádó edame mártogatós Ezt az egészséges mártogatós receptet pillanatok alatt elkészítheted.  Tovább
Nasik mozizáshoz - egészséges tippek téli estékre Nasik mozizáshoz - egészséges tippek téli estékre Talán az egyik legnagyobb bűnös a felszaladó kilók esetén azok a kalóriák amelyeket észre sem veszünk amikor megeszünk. Egy kis chips, keksz , süti, tortilla sajtszósszal, sültkrumpli, kinek mi a kedvence. Tovább
Szószok tejmentesen! Növényi krémek házilag Szószok tejmentesen! Növényi krémek házilag A laktózérzékenyek és vegánok találékonysága hamar utat talált a élelmiszergyártók felé is, így ma már sok fajta krémesítő alapanyagot vásárolhatnak meg készen. Tovább
A 40 napos cukorböjtömről A 40 napos cukorböjtömről Idén a fejembe vettem, hogy böjtölni szeretnék. Mivel vegán vagyok, és a dohányzásról is leszoktam (hurrá!!), így négy dolog közül választhattam, amiről lemondva szervezetem tisztítását el tudtam képzelni: Tovább