Biolin Blog

Keresztallergia és orális allergia szindróma Keresztallergia és orális allergia szindróma A szezonális allergiától szenvedők számára nagy körültekintést igényel a megfelelő étrend összeállítása. Léteznek ugyanis olyan ételek, melyek keresztreakciót kiváltva felerősíthetik a szénanáthás tüneteket, vagy ún. orális allergia szindróma formájában okozhatnak panaszokat. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
A táplálkozás hatása a szemre A táplálkozás hatása a szemre „A halál a belekben lakozik.”  /Hippokratész/ Tovább
Mit egyen a kismama? Mit egyen a kismama? A várandós anyukák étkezése nagyban befolyásolja a születendő gyermekek egészségét. Tovább
Egészséges barnulás külső és belső bőrvédelemmel Egészséges barnulás külső és belső bőrvédelemmel Közeleg a strandszezon, a nyaralás, nem csoda hát, hogy mindenki szeretne szebb és egészségesebb bőrszínt, melyet a napsugarak biztosítanak számunkra, de ma már a napozásnak komoly veszélyei is vannak. Tovább
Stressz + hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen Stressz + hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz további kihívást jelent immunrendszerünk számára, tekintsük hát át, hogyan vészelhetjük át könnyebben ezt az időszakot! Tovább