Biolin Blog

Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Barátságos baktériumok Barátságos baktériumok Legtöbben, amikor a baktérium szót meghalljuk, általában a kórokozókra gondolunk, és különféle betegségek jutnak eszünkbe. Azonban egyes baktériumok az emberi szervezet normál állapotának részei, méghozzá olyannyira, hogy 10-szer több van belőlük testünkben, mint emberi sejt. Hasznos baktériumok találhatók például az emberi bőrön, szájban, torokban, a béltraktusban és a szülőcsatornában is. Tovább
A táplálkozás hatása a szemre A táplálkozás hatása a szemre „A halál a belekben lakozik.”  /Hippokratész/ Tovább
Új közösség - új kihívások Új közösség - új kihívások Szeptemberben sok gyermek tér vissza a nyári vakációról az iskolába, óvodába, sőt sokan most lépik át először az ovi vagy a suli kapuját, új környezetbe kerülve. Az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval találkoznak. Bár az immunrendszer éréséhez fontos, hogy bizonyos fertőzéseken átessenek, érdemes csökkentenünk ezek gyakoriságát. Tovább
Miért ne szedjünk náthára antibiotikumot? Miért ne szedjünk náthára antibiotikumot? Az ősszel együtt rendszerint a náthaszezon is megérkezik. Ilyenkor gyakoribbá válnak a felső légúti betegségek. A gyors gyógyulás reményében sajnos még mindig sokan esnek abba a hibába, hogy korábbról megmaradt antibiotikumokkal öngyógyításba kezdenek, pedig egyre többen tudják, hogy azok vírusfertőzések ellen hatástalanok. Tovább
Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozásunkban a tudatosság már nemcsak trendi, hanem trenddé kezd válni. A magyarok mintegy fele követ valamilyen diétát, vagy törekszik arra, hogy változtasson étkezési szokásain. Minden évben kiemelnek néhány élelmiszert - "szuperételt" - vagy divatdiétát, amitől fogyást vagy erőtől kicsattanó egészségi állapotot várnak. Tovább
Mire jók a probiotikumok? Mire jók a probiotikumok? Az ember növekedéséhez, valamennyi tevékenysége lebonyolításához, valamint a kopások pótlására a szükséges tápanyagokat a táplálkozás útján veszi fel. Ezek felszívódását, hasznosulását erősen befolyásolja egyrészt az, hogy milyen minőségben, milyen formában kerülnek a tápcsatornába – nem mindegy tehát, hogy mit eszünk – másrészt az, hogy milyen a tápcsatornánk állapota – azaz, hogyan tartjuk kézben egészségünket, s e ponton jutnak fontos szerephez a probiotikumok. Tovább
Itt a felfázási szezon! Itt a felfázási szezon! Az ősz és a tél – az influenza mellett – a felfázások szezonja is. Szerencsére a hólyag- és húgyúti gyulladások viszonylag könnyen kezelhetők házilag. Tovább