Biolin Blog

Aloé Vera - gyógyító csodanövény Aloé Vera - gyógyító csodanövény Az aloé vera, mint napjainkban is világszerte használt univerzális gyógynövény, kiállta az idők próbáját. Több ezer éves múltra tekint vissza népgyógyászati felhasználása. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként emlegették, egyike volt a fáraóik mellé temetett kultikus temetési ajándékoknak. Tovább
Gyereknevelés - vissza a gyökerekhez? Gyereknevelés - vissza a gyökerekhez? Kultúránk folyamatosan változó gyermeknevelési divatjai között csak kapkodják fejüket a kismamák. Saját anyai ösztöneikbe vetett bizalmuk helyett, gyakran már a várandósság előtt megveszik az éppen aktuális Nagykönyvet, mely a legkülönfélébb praktikákat vonultatja fel, hogyan lehetünk tökéletes szülei szándékaink szerint zseninek nevelt gyermekünknek. Tovább
Izomláz helyett Izomláz helyett Két fajta sportoló ember van: akinek már volt nagyon komoly izomláza és akinek még csak később lesz. Bizonyos mértékű izomláz természetes velejárója az intezívebb sportoknak, bár a rendszeresen (heti min. 3x) sportolóknál a megszokott mozgás formájukat végezve minimálisan jelentkezik csak, vagy idővel teljesen el is maradhat, főleg, ha megfelelően készítjük fel a testüket. Tovább
Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Környezetbarát csomagolóanyag Környezetbarát csomagolóanyag A Biolinnál a környezetvédelem ugyanolyan fontos, mint egészségünk megőrzése, ezért webáruházunk kizárólag környezetbarát anyagokkal csomagol. Tovább
A kalcium dilemma A kalcium dilemma Súlyos kalcium-mániában szenvedő társadalomban élünk. Szedését sok orvos ajánlja, pedig az emberek többsége így is túl sok kalciumot fogyaszt a táplálékkal. Miért gyakori mégis a csontritkulás? Tovább
Közösségi kertek Közösségi kertek Városi mezőgazdaság? E szóösszetétel ellentmondásnak tűnhet, hiszen az agrárium a vidék sajátja, a város pedig inkább a fogyasztó. Azt sem tudjuk, mi az, amit eszünk. A gyerekek számára a tehén lila, a paradicsom műanyagdobozban nő, a tej pedig kocka alakú. Az emberiség történetében soha nem létezett még ennyire tudatlan és kiszolgáltatott generáció, legalábbis az élelmiszerekkel kapcsolatban. Ezen változtatnunk kell! Tovább
Hajkoronánk megőrzése Hajkoronánk megőrzése Alighogy kihevertük a tavaszi hajhullást – ami általában az ilyenkor fokozottabban mőködő pajzsmirigynek köszönhető – máris készülődhetünk a nyár „fenyegető veszélyeire”. Tovább
A stressz-szindrómáról A stressz-szindrómáról A stressz a 20-21. század betegsége. Stressz-szindróma, menedzserbetegség, pánikrohamok – mi vár azokra, akik furcsa tüneteikkel orvoshoz fordulnak, és mi az, amit saját maguk is megtehetnek gyógyulásuk érdekében? Tovább
Böjtölni tudni kell Böjtölni tudni kell A böjt nem egyenlő az éhezéssel! Megszabadít a súlyfölöslegtől, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, javítja az energiafelhasználást, növeli a szellemi frissességet, emellett segít józanabbul látni a világot. Tovább
Miért rágcsáljunk tökmagot? Miért rágcsáljunk tökmagot? Beköszöntött az ősz, a tökfélék betakarításának ideje: kezdődik a sokak körében népszerű tökmag feldolgozása. Íme, néhány ötlet, hogyan hasznosíthatjuk e finom termékeket a konyhában, napi étkezéseink során! Tovább