Biolin Blog

Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Allergia megelőzés természetesen Allergia megelőzés természetesen Közeleg a pollenszezon, de sokat tehetünk a tünetek csökkentéséért, ha már most felkészítjük a szervezetünket a „támadásra”. A szakorvos által végzett immunterápián kívül, magunk is megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét, lássuk, hogyan. Tovább
Friss és tiszta illatú ruhák, öblítő nélkül! Friss és tiszta illatú ruhák, öblítő nélkül! Az öblítők és illatosító granulátumok, szárítógépbe helyezhető illatosító adalékok divatja egyre jobban terjed, amik bár egészen fantasztikus illatot adnak, de ezzel újabb vegyi anyagot is behoznak a mindennapi életünkbe. Tovább
Diéta típusok testalkatra szabva 2. Diéta típusok testalkatra szabva 2. Testi adottságaink jó része sajnos csak mértékkel korrigálható, mégis megpróbálhatjuk kihozni belőle a legjobbat. Érdemes ehhez az alkatunknak leginkább megfelelő diétát választanunk. Előző lapszámunkban a zömökebb testalkatú „nyugodt típusúak” diétájáról írtunk, most a sportos, mozgékony alkatúaknak adunk tippeket, hogy fittebbek, egészségesebbek és elégedettebbek lehessenek. Tovább
Csodás édes csicsóka Csodás édes csicsóka Az emberi ízlésvilág az édes ízeket mindig is előnyben részesítette. Az utóbbi időben több olyan, növényekben jelen lévő édes ízű és toxikológiai szempontból ártalmatlan, sőt hasznos vegyületet sikerült izolálni, melyek édesítőereje többszörösen meghaladja a szacharózét, azaz a hagyományos cukorét. Tovább
Nyugalom, természetes módszerekkel Nyugalom, természetes módszerekkel A nyugodt, pihentető alvás és a szervezet stressztűrő képességének növelése kiemelt jelentőségű immunrendszerünk és vegetatív idegrendszerünk erősítése, ezen keresztül teljesítőképességünk növelése szempontjából. Hogyan érjük el mindezt természetes úton, a szintetikus nyugtatók és altatók negatív mellékhatásai nélkül? Tovább
Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozásunkban a tudatosság már nemcsak trendi, hanem trenddé kezd válni. A magyarok mintegy fele követ valamilyen diétát, vagy törekszik arra, hogy változtasson étkezési szokásain. Minden évben kiemelnek néhány élelmiszert - "szuperételt" - vagy divatdiétát, amitől fogyást vagy erőtől kicsattanó egészségi állapotot várnak. Tovább
Légúti megbetegedések kezelése gyógynövényekkel Légúti megbetegedések kezelése gyógynövényekkel A téli hónapokban sok panaszt okoztak a felső légúti megbetegedések. Hogyan csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket a gyógynövények segítségével? Hideg, nedves időben tömeges méreteket ölthetnek a meghűléses betegségek, melyek főként a légúti nyálkahártyát érintik. Az ott mindig jelenlévő mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok) közül a patogének a nyálkahártyák erősebb lehűlése, ellenálló képességének csökkenése esetén elszaporodnak, és így hurutot okoznak. Leggyakrabban a nátha (rhino) vírus idéz elő könnyebb, enyhébb lefolyású gyulladásokat, míg az influenzavírusok komolyabb lázas megbetegedéssel járnak. Tovább
Mitől ilyen sokoldalú a csipkebogyó? Mitől ilyen sokoldalú a csipkebogyó? Készíthető belőle tea, lekvár és smoothie is! Használd megfázásra, immunerősítésre vagy vesetisztításra!  Tovább
Felkészülés a hideg időszakra Felkészülés a hideg időszakra A jó öreg őszi-téli felkészülés! A legjobb recepteket úgyis a nagymamák tudják, bár néhány modernebb próbálkozás azért bekerült a köztudatba. Beindul a c-vitamin felvásárlás, jobban fogynak a multivitamin, pezsgőtabletta, és grapefruitmag csepp kivonatok is. Tovább