Biolin Blog

Ez történik, ha meditálni kezdesz Ez történik, ha meditálni kezdesz Ha hozzászoksz, hogy napi szinten meditálj, akár 8 hét múlva meglepő dolgokat tapasztalhatsz majd a mindennapokban. Régi szokások, beidegződések szinte maguktól tűnnek el, néhány dolog, amiben eddig hittél megkérdőjeleződik és mindezek megkoronázásaként olyan édesen és nyugodtan alszol majd, mint egy kisgyermek. Röviden, a meditáció pozitív hatással lesz az életed minden területére.  Tovább
Hosszú, boldog élet kocogással Hosszú, boldog élet kocogással Dán szívgyógyászok több évtizedes tanulmánya azt bizonyítja, hogy a kocogás jelentősen meghosszabbíthatja az életet, ráadásul még boldogabbá is tehet! Tovább
Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? A zab az egyik legjobb és legegészségesebb gabonaféle, melynek számos egészségjavító hatása van.Csökkenti a koleszterin szintet, elnyújtja a zsírok és szénhidrátok felszívódását, ezzel stabilizálja a vércukorszintet, ezek miatt jó a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére, illetve a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Tovább
Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk, amelyben arra kértük követőinket, hogy fotózzák le, és tegyék közzé egészséges reggelijüket Facebook oldalunkon. A célunk az volt, hogy ötleteket adjunk egymásnak ahhoz, hogy a napunk alapjául szolgáló étkezés tápláló és egészséges legyen. A játék kimenetelét is követőinkre bíztuk: az nyert akinek a fotója a legtöbb lájkot kapta. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Merényletek immunrendszerünk ellen Merényletek immunrendszerünk ellen A téli időszakban általában nagyobb figyelmet fordítunk immunrendszerünk erősítésére, ám gyakran épp mindennapi szokásainkkal ártunk a legtöbbet. Mit NE tegyünk, hogy a náthás, influenzás hónapokat könnyebben átvészeljük? Immunrendszerünk az esetleges fertőzések elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Megkülönbözteti a szervezetbe kerülő kórokozókat a szervezet saját anyagaitól, majd az idegen anyagokat eltávolítja, megsemmisíti. A betegségek leküzdéséhez tehát erős immunrendszerre van szükségünk. Mit tegyünk és mit ne tegyünk az egészséges immunitás védelmében? Tovább
Fogvédelem 7 pontban Fogvédelem 7 pontban A fogzománc testünk legkeményebb és legtöbb ásványt tartalmazó anyaga. Helytelen táplálkozási és fogápolási szokásaink azonban, még ezt az erős védelmet is tönkretehetik, aminek következménye: a fogak érzékenysége, majd szuvasodása. Mit tehetünk ez ellen? Tovább
Anti-aging táplálkozás dióhéjban Anti-aging táplálkozás dióhéjban Az öregedés „elkerülhetetlennek” tekintett következményeit szívesen fogjuk kizárólag a genetikára, pedig kialakulásuk, annak mértéke és ideje főként az életstíluson, az életmódon, vagyis nagyrészt rajtunk múlik. A „korkontroll életmód-tortának” csak egy-egy szeletét képezi például a rendszeres testmozgás vagy a tudatos táplálkozás. Íme néhány megfontolandó gondolat ez utóbbi kapcsán. Tovább
Futóiskola I. Futóiskola I. Futás? Jaj, csak azt ne! – kiáltanak fel sokan, ha a futás szóba kerül. És máris mesélik szörnyű élményeiket, a középiskolai futásokról. Ezzel nagy igazságra világítanak rá: meg kell szeretni a futást! De hogyan, ha már 100 méter után szúr az oldalunk, levegő után kapkodunk, és a rosszullét környékez? Tény, hogy csak abban leszünk kitartóak és eredményesek, ami örömet és sikerélményt jelent számunkra. Tegyük hát meg ennek érdekében az első lépéseket! Tovább
Közösségi kertek Közösségi kertek Városi mezőgazdaság? E szóösszetétel ellentmondásnak tűnhet, hiszen az agrárium a vidék sajátja, a város pedig inkább a fogyasztó. Azt sem tudjuk, mi az, amit eszünk. A gyerekek számára a tehén lila, a paradicsom műanyagdobozban nő, a tej pedig kocka alakú. Az emberiség történetében soha nem létezett még ennyire tudatlan és kiszolgáltatott generáció, legalábbis az élelmiszerekkel kapcsolatban. Ezen változtatnunk kell! Tovább
A hormonváltozások hatása a bőrre A hormonváltozások hatása a bőrre A női szervezet hormonváltozásai egy sor bőrproblémában is tetten érhetők. Sokan már a negyvenes éveikben arra panaszkodnak, hogy vékonyabb, szárazabb és ráncosabb lett a bőrük, különösen a szemek és az ajkak körül. Tovább
Csodás édes csicsóka Csodás édes csicsóka Az emberi ízlésvilág az édes ízeket mindig is előnyben részesítette. Az utóbbi időben több olyan, növényekben jelen lévő édes ízű és toxikológiai szempontból ártalmatlan, sőt hasznos vegyületet sikerült izolálni, melyek édesítőereje többszörösen meghaladja a szacharózét, azaz a hagyományos cukorét. Tovább