Biolin Blog

Aloé Vera - gyógyító csodanövény Aloé Vera - gyógyító csodanövény Az aloé vera, mint napjainkban is világszerte használt univerzális gyógynövény, kiállta az idők próbáját. Több ezer éves múltra tekint vissza népgyógyászati felhasználása. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként emlegették, egyike volt a fáraóik mellé temetett kultikus temetési ajándékoknak. Tovább
Hosszú, boldog élet kocogással Hosszú, boldog élet kocogással Dán szívgyógyászok több évtizedes tanulmánya azt bizonyítja, hogy a kocogás jelentősen meghosszabbíthatja az életet, ráadásul még boldogabbá is tehet! Tovább
Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? A zab az egyik legjobb és legegészségesebb gabonaféle, melynek számos egészségjavító hatása van.Csökkenti a koleszterin szintet, elnyújtja a zsírok és szénhidrátok felszívódását, ezzel stabilizálja a vércukorszintet, ezek miatt jó a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére, illetve a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Tovább
Tévhitek a megfázásról, köhögésről, fertőzésről Tévhitek a megfázásról, köhögésről, fertőzésről Az őszi hideg, nedves idő beköszöntével, gyakrabban, könnyebben megfázunk, ám a tünetek nagy részét mégis inkább a bakteriális és vírusos fertőzések okozzák. A légúti fertőzések leggyakoribb tünete a köhögés, mely nemcsak banális fertőzés, de tüdőgyulladás jele is lehet. A köztudatban számos tévhit kering ezzel kapcsolatban, melyeket érdemes tisztáznunk. Tovább
Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Retek, retek, de szeretlek! Retek, retek, de szeretlek! Fekete, fehér vagy piros? Gömbölyded vagy hosszúkás? A retekféléket megannyi formában ismerjük és fogyasztjuk – a franciák inkább a hosszúkás úgynevezett „francia reggeli retket”, a bajorok a kerekded fehér sörretket fogyasztják, nálunk az apró szemű hónapos retek vagy vajretek és a nagyanyáink által is fogyasztott fekete retek az ismertebb. Tovább
Ön dönt: Iszik, vagy beteg! Ön dönt: Iszik, vagy beteg! A kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásnak sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt sokan gondolnák. A vízhiányos állapotot nem azonosíthatjuk a szomjúságérzés jelentkezésével, mert akkor szervezetünk már régóta szomjazik, csak nem vesszük észre, mert akaratlanul is, hozzászoktattuk szervezetünket a szomjúság bizonyos mértékű elviseléséhez, figyelmen kívül hagyásához. Tovább
Az étrend szerepe anya és gyermeke egészségében Az étrend szerepe anya és gyermeke egészségében A kismamák étrendje nemcsak a saját egészségük, de a magzat optimális fejlődése, majd szoptatás alatt a kisgyermek szükségleteinek maradéktalan kielégítése miatt is rendkívül fontos. Nem hiányozhat semmi! Tovább
Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Gyerekkorom legmeghatározóbb élményei a nagymamáim zöldség és gyümölcsös kertjeihez kötődnek. Mindkét nagyimnak volt epres kertje, ribizli bokra, cseresznye-, és meggy fája, amelyeket a nyári vakáció alatt előszeretettel másztunk meg, és legeltünk le, természetesen közvetlenül a fáról. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Együnk sok zöld leveles zöldséget! Együnk sok zöld leveles zöldséget! A manapság divatos és a már letűnt számtalan diétás irányzat, melyek egymást cáfolják, kritizálják, s merőben más, gyakran igen szélsőséges javallatokban látják a tökéletes egészség zálogát, ebben az egyetlen egy dologban egészen biztosan egyetértenek. Tovább
Ideális testsúly keleti szemszögből Ideális testsúly keleti szemszögből Tavasszal mozgásba lendül a természet. A tavasz ébredése bennünk is felébreszti az áhított külső iránti igényt, mivel sokunknál a mozgásszegény téli napok és az esetlegesen túlzott evés-ivás rányomta bélyegét külsőnkre. Tovább