Biolin Blog

Aloé Vera - gyógyító csodanövény Aloé Vera - gyógyító csodanövény Az aloé vera, mint napjainkban is világszerte használt univerzális gyógynövény, kiállta az idők próbáját. Több ezer éves múltra tekint vissza népgyógyászati felhasználása. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként emlegették, egyike volt a fáraóik mellé temetett kultikus temetési ajándékoknak. Tovább
A D-vitaminról A D-vitaminról Az 1920-as évek óta ismerjük a D-vitamin csontokra gyakorolt hatását. Új felfedezés azonban, hogy az aktivált D-vitamin valójában szteroid hormon, melynek receptora szinte minden sejttípusban kimutatható, és több mint 200 gén működésében vesz részt. Tovább
Fájdalomcsillapítás mellékhatások nélkül kineziológiai tapasszal Fájdalomcsillapítás mellékhatások nélkül kineziológiai tapasszal Hogyan segíthetünk mindennapi hát-, derék-, térd-, boka-, váll-, esetleg nyakfájdalmunkon, íngyulladáson, ízületi fájdalmakon, sportsérülésen, vagy rándulás, ficam esetében egy gyógyszer- és hatóanyagmentes, egyszerű tapasszal? Tovább
Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Receptek rezsóra: A hely nem akadály! Receptek rezsóra: A hely nem akadály! Van, hogy csak egy tűzhelyen, egy edényben kell megfőznöd a vacsorádat. Van, hogy akár több embernek, több napra. Szerencsére ilyenkor sem kell lemondanod a finom ízekről és az egészségről! Tovább
Keresztallergia és orális allergia szindróma Keresztallergia és orális allergia szindróma A szezonális allergiától szenvedők számára nagy körültekintést igényel a megfelelő étrend összeállítása. Léteznek ugyanis olyan ételek, melyek keresztreakciót kiváltva felerősíthetik a szénanáthás tüneteket, vagy ún. orális allergia szindróma formájában okozhatnak panaszokat. Tovább
Barátságos baktériumok Barátságos baktériumok Legtöbben, amikor a baktérium szót meghalljuk, általában a kórokozókra gondolunk, és különféle betegségek jutnak eszünkbe. Azonban egyes baktériumok az emberi szervezet normál állapotának részei, méghozzá olyannyira, hogy 10-szer több van belőlük testünkben, mint emberi sejt. Hasznos baktériumok találhatók például az emberi bőrön, szájban, torokban, a béltraktusban és a szülőcsatornában is. Tovább
Bulgur – avagy a búza második élete Bulgur – avagy a búza második élete A bulgur rostban gazdag búza töret: a még éretlen, vagy érett és meghántolt búzaszemeket először megpárolják, majd szárítják, végül összetörik. Egyes fajtáit egészen apróta zúzzák, de találhatunk szinte rizsszem nagyságú búzaszemekből álló bulgurt is a boltok polcain. Tovább
Naphatások Naphatások A nyári szezon előtt az emberek két dolognak mondanak szívesen búcsút: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban, a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ. Szeretnénk a napvédelemmel kapcsolatban felmerült leggyakoribb kérdésekre adott válaszainkat, tanácsainkat – nyári útravalóul – csokorba kötve átnyújtani minden Kedves Olvasónknak. Tovább
A táplálkozás hatása a szemre A táplálkozás hatása a szemre „A halál a belekben lakozik.”  /Hippokratész/ Tovább
Allergia megelőzés természetesen Allergia megelőzés természetesen Közeleg a pollenszezon, de sokat tehetünk a tünetek csökkentéséért, ha már most felkészítjük a szervezetünket a „támadásra”. A szakorvos által végzett immunterápián kívül, magunk is megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét, lássuk, hogyan. Tovább
Napozás:  D-vitamin vagy melanoma? Napozás: D-vitamin vagy melanoma? A napozás kapcsán gyakran egymásnak ellentmondó véleményeket hallunk, olvasunk. Íme, néhány tény és adat, melyet gondolatébresztőként szeretnénk megosztani épp idejében, a nyár kezdetén. Tovább