Biolin Blog

Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos Bár a cöliákiások száma 2009 óta nem növekedett, mégis sokan térnek át a gluténmentes étrendre – követőinek száma azóta több mint megháromszorozódott. Mindez nem csupán divathóbort, ugyanis sok embernek vannak tisztázhatatlan eredetű közérzeti panaszai, melyek okát a mai diagnosztikus eljárásokkal nem lehet kimutatni, de gluténmentes étkezés mellett egyszerűen jobban érzik magukat. Tovább
Köret reformok - reform köretek Köret reformok - reform köretek A „reform” szó hallatán egy ideig volt bennem valamiféle ellenérzés, már ami az ételeket illeti. A „megreformált” ételekkel való képzettársításom valamiféle íztelen, szagtalan, kiszáradt, de minden bizonnyal „nem a megszokott” ízvilágot, vagy épp a retro édesítőszerek korszakában (értsd aszpartam és szacharin) „megkeserített” süteményeket juttatták eszembe. Márpedig én nem csak azért eszem hogy éljek, hanem azért is élek, hogy jókat egyek.  Tovább
Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Autoimmun gluténérzékenység esetén élethosszig gluténmentes étrendet kell tartani, melyhez kapcsolódóan a bevásárlás, a főzés, a konyha eszközök használata és az alapanyagok tárolása során sok apró, de fontos részletre kell figyelnünk. Tovább