Biolin Blog

A fogak és a szervek kapcsolata A fogak és a szervek kapcsolata Adott fogak, adott szervhez, illetve akupunktúrás csatornához tartoznak és fordítva, a belső szerveknek is kapcsolatuk van a fogakkal. Az 1950-es években Voll, Kramer és Gleditsch, német kutatók mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és a belső szervek között.  Tovább
Miért fáradt a gyerek? Miért fáradt a gyerek? Alig kezdődött el az iskola, sok szülő tapasztalja, hogy a gyerek máris fáradt, napközben is álmos, ásítozik. Keveset alszik? Rosszul táplálkozik? Kevés a vitamin? Mire gondolhatunk még? Tovább
Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Gyerekkorom legmeghatározóbb élményei a nagymamáim zöldség és gyümölcsös kertjeihez kötődnek. Mindkét nagyimnak volt epres kertje, ribizli bokra, cseresznye-, és meggy fája, amelyeket a nyári vakáció alatt előszeretettel másztunk meg, és legeltünk le, természetesen közvetlenül a fáról. Tovább
Egyre több a helytelenül táplált kisbaba Egyre több a helytelenül táplált kisbaba A 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai kutatásból az derült ki, hogy az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A kicsik közel felének magas a koleszterinszintje, túl sok sót fogyasztanak, e korcsoport 10%-át az elhízás is fenyegeti. Tovább
Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Sajnos az őszi-téli időszakban sokaknak erejét veszi a vissza-visszatérő makacs nátha, köhögés, rekedtség. Az alábbiakban olyan gyógynövényteákat és természetes szereket mutatunk be, melyekkel bárki könnyebben kikúrálhatja magát, és megelőzheti a visszaesést is… Tovább
Új közösség - új kihívások Új közösség - új kihívások Szeptemberben sok gyermek tér vissza a nyári vakációról az iskolába, óvodába, sőt sokan most lépik át először az ovi vagy a suli kapuját, új környezetbe kerülve. Az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval találkoznak. Bár az immunrendszer éréséhez fontos, hogy bizonyos fertőzéseken átessenek, érdemes csökkentenünk ezek gyakoriságát. Tovább
Nátha és halláscsökkenés Nátha és halláscsökkenés Alig van olyan honfitársunk, aki a téli időszakban ne lenne legalább egyszer náthás. Különösen igaz ez a gyerekekre. Könnyű kis betegség ez, következménye azonban akár tartós halláscsökkenés is lehet, ha nem kezeljük időben és megfelelő módon. Tovább
Itt a felfázási szezon! Itt a felfázási szezon! Az ősz és a tél – az influenza mellett – a felfázások szezonja is. Szerencsére a hólyag- és húgyúti gyulladások viszonylag könnyen kezelhetők házilag. Tovább
Hurrá! Vakáció! Hurrá! Vakáció! Ahogy a gyermekek a nyári szünet kezdetén megszabadulnak az egész évi kötöttségektől, úgy növekednek a szülők gondjai: hová tegyék egész nyárra a gyereket, hogyan tudnak számára életkorának, mozgásigényének és érdeklődésének megfelelő értékes, érdekes és főként biztonságos programot nyújtani. Utóbbi nem mindig sikerül maradéktalanul! Erről árulkodnak a nyáron növekvő gyermekbaleseti statisztikák. Tovább
Hogyan nyaraljunk magas vérnyomással? Hogyan nyaraljunk magas vérnyomással? A nyaralás nemcsak a láblógatás, hanem az utazás és az ezzel járó stressz időszaka is. Emiatt – magas vérnyomás esetén – különösen érdemes felkészülnünk ezekre az időszakokra. Tovább
Győzze le az őszi fáradtságot! Győzze le az őszi fáradtságot! A meleg nyári, kora őszi napok, s velük a vakáció, a szabadságok idejének elmúltával, már észrevehetően rövidülnek a nappalok, a napsütést felváltja a felhős, csapadékos időjárás. Mindez hatással van az ember hangulatára, sokakon úrrá lesz az őszi fáradtság, ám a szűnni nem akaró álmosság, levertség hátterében egy ennél lényegesebb dolog is áll. Tovább
Melengető krémlevesek Melengető krémlevesek A krémlevesről legtöbb embernek még mindig a jó öreg tejszínnel, sajttal, vagy tejföllel, besamel mártással, tojással habart vagy krémesített verziók jutnak eszükbe. Talán meglepő, de az eredeti francia krémlevesek egyáltalán nem tartalmaznak tejterméket, csak krémesre paszírozott zöldségeket. Tovább