Hogyan segíthetünk mindennapi hát-, derék-, térd-, boka-, váll-, esetleg nyakfájdalmunkon, íngyulladáson, ízületi fájdalmakon, sportsérülésen, vagy rándulás, ficam esetében egy gyógyszer- és hatóanyagmentes, egyszerű tapasszal?




Dr. Kenzo Kase, japán kiropraktőr az 1970-es években fejlesztette ki azt a kineziológiai tapaszt, amely tulajdonképpen egy rugalmas, öntapadós pamut szalag, mely támogatja, felerősíti a szervezet öngyógyító képességét.


Hosszanti nyújthatósága megegyezik a bőrével – kb. 140%. Anyaga lég- és nedvességáteresztő elasztikus pamut, ragasztó anyaga pedig acryl. Jó tapadási tulajdonságai erős igénybevételre teszik alkalmassá. Vízálló, a zuhanyzást is jól bírja, gyorsan szárad, ezért akár 1 héten át is fent maradhat, azonban – higiéniai szempontok végett – cseréjét feltalálója 2-3 naponta ajánlja.


Dr. Kase találmányának használata igen gyorsan elterjedt elsőként a sport gyógyászatban és a műtéti rehabilitációban, majd a fizikoterápiában és a gyógytornában is. A kineziológiai tapasz felhasználási területe napról napra szélesedik, tért hódított a reumatológia és a neurológiai fejlesztés területén is. Alkalmazása mára már nem csak az elit sportolók szükségletévé vált, hanem az egészséges emberek házipatikájának is részét képezheti.




A kineziológiai tapasz alkalmas az igen gyakori, egészen hétköznapi hát-, derék-, térd-, boka-, váll-, egyéb ízületi, esetleg nyakfájdalmak, íngyulladással, ficammal, rándulással, egyéb mozgásszervi sérüléssel járó panaszok enyhítésére. A Kindmax kineziológiai tapaszok mellé adott fényképes használati útmutató alapján 10-féle testrész alap tapasztási technikáját tanulhatod meg, végezheted el saját magad.


A kineziológiai tapaszt egészséges ember is használhatja az izomzatainak, ízületeinek, ínszalagjainak stabilizálására, tehermentesítésére, esetleges fájdalom enyhítésére, gyorsabb regenerálódásra, vagy akár a sport sérülések megelőzésére.


A kineziológiai tapasz természetes módon szünteti meg az ödémát, végtagduzzanatot a bőrszövet enyhe megemelésével, elhúzásával, elősegítve az ízületi folyadék könnyebb szétoszlását és a jobb nyirokkeringést, a pangás megszűntetését. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé a gyors ízületi fájdalomcsillapítást is. Sőt, a duzzadással járó rovarcsípésekre is enyhítő hatást gyakorolhat, az adott terület körülragasztásával.




Kényelmes viseletet biztosít, miközben megőrzi a mozgásszabadságot sportolás, rehabilitáció vagy nehéz fizikai munka során. Nem korlátozza, vagy akadályozza a sport, munka, vagy más mindennapi tevékenység végzését.


Minél jobb hatás elérése érdekében kövesd a www.kindmax.hu oldalunkon található tapasztási technikákat, vagy kérd orvosod, gyógytornászod, masszőröd, csontkovácsod tanácsát, segítségét.


Amennyiben véralvadásgátló (antikoaguláns) készítményt szedsz, a tapasz használata előtt kérd ki kezelőorvosod véleményét. Ismert akrylallergia, égési sérülések, pikkelysömör, nyílt sebek esetén, illetve a terhesség első 3 hónapjában használata nem ajánlott. (x)


Bódi-Farkas Ildikó

gyógytornász

Forrás: Paramedica.hu


IDE kattintva vásárolhatsz kineziológiai tapaszt a Biolin webáruházban!

A kockázatokról kérdezd meg kezelőorvosod, és olvasd el a használati útmutatót!