BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G

Oszd meg:
1 853 Ft
(Egységár: 7,412 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
49208
Kiszerelés:
250 g
Részletes termékinformáció

Az amaránt liszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról.

A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell. Az amaránt liszt az amaránt magból készül, így ugynazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, Kitűnő kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Ásványi anyag tartalma: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Energia 1513 kJ/ 359 kcal
Fehérje 14,2 g
Szénhidrát/Cukor  56 g/0,39 g
Zsír/Telített zsír 6,3 g/1,9 g
Rost  11 g
Nátrium 21 mg

Felhasználás:
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.

Kernyér amarant liszttel

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt (finom)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (búza)
  • 12 dkg amarántliszt
  • 1 púpozott ek lenmagliszt
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 ek tejpor
  • 1 ek sikér (búza)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 4 dl víz
  • 1 ek kókuszolaj (vagy másféle zsíradék)

Elkészítése:
Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk. A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk. A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.

Származási ország:  Ukrajna

Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 március

Elküldöm