Az erjesztett, megszárított és megpirított kakaóbabot megőrlik, ebből egy paszta készül - ezt az állapotot hívjuk kakaómasszának. Ebből kivonva a kb. 55%-nyi kakaóvaj nagyobb részét készül a 10-20% körüli kakaóvajat tartalmazó kakaópor.
A nyers kakaópor nagyszerű egészségügyi előnyöket kínál az emberi szervezet számára. A nyers kakaó tartalmazza azt a hangulatjavítót is, amit boldogság molekulának hívnak. Bőségesen rendelkezik ásványi anyagokkal és vitaminokkal, gazdagon található benne foszfor, magnézium, réz és kálium, valamint A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin. Erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően
Összetevők:
kakaópor* 100%
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
Kalória 1014 kJ/ 242 kcal
Fehérje 23,08 g
Szénhidrát 12,63 g
Zsír 10-12 g
- telített zsír 5,7-8,24 g
Rost 38,15 g
Felhasználás:
Tökéletes alapanyaga a süteményeknek.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 november