Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintához:

125 g zabpehely liszt (75 g CH)

125 g tk. tönkölybúza liszt (79,87 g CH)

400 ml tej (20 g CH)

4 tojás

1 kis csokor petrezselyemzöld

2 ek étolaj / olvasztott kókuszolaj

1 tk. só

szénsavas ásványvíz / szódavíz


A gombás raguhoz:

800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen

1 nagy fej hagyma (140 g - 11,62 g CH)

2 gerezd fokhagyma (6 g - 1,578 g CH)

1 tk pirospaprika

1 nagy paradicsom

1 nagy TV paprika

1tk csípős paprikakrém

1 csapott ek kakukkfű

400 ml tejföl

1 ek tk. tönkölybúza liszt (20 g - 12,78 g CH)

2 ek ét- / kókuszolaj


Elkészítése:

Először a palacsinta tésztájához robotgéppel simára keverjük a liszteket, a tejet és a tojásokat kevés sóval. Pihenni hagyjuk kb. fél óráig, addig hozzáláthatunk a raguhoz.

Ehhez a gombát felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát pedig csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsomot és a paprikát. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Épp hogy csak összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a gombát is és fedő alatt puhára pároljuk kb. fél óra alatt. (Amíg fő, elkezdhetjük kisütni a palacsintákat.) A tejfölt kikeverjük az 1 ek liszttel, majd a gomba levéből kb. 1 merőkanálnyival jól eldolgozzuk és az egészet a gombás raguhoz adjuk. Jól összeforraljuk és már kész is.

Egy csokor petrezselymet apróra vágunk és 2 ek olajjal együtt a palacsinta tésztájához keverjük. Ásványvízzel addig hígítjuk, hogy sűrűn folyó palacsinta tésztát kapjunk (pont úgy, mint egy édes palacsintánál). Egy serpenyőt felhevítünk és épp annyi olajat öntünk bele, hogy még ne folyjon ki, ha a serpenyőt megfordítjuk, és kisütjük a palacsintákat. (Sütés közben, ha szükséges, még adhatunk ásványvizet a tésztához.)

A kész palacsintákat feltekerjük (akár kettesével is) és kb. kétujjnyi darabokra vágjuk őket. A kis tekercseinket egy hőálló tálba sorakoztatjuk és leöntjük a gombapaprikással. Egy fakanállal kicsit átmozgatjuk a palacsintákat, hogy a ragu mindenhová eljusson.




200 fokos sütőben jól átforrósítjuk, összesütjük az ételt. Tálalásnál megszórhatjuk kakukkfűlevéllel, vagy friss petrezselyemzölddel.




Ha négy adagra osztjuk az ételt, egy személyre éppen 50,21 g CH jut. Nagyon laktató, igazán fenséges ebéd. Ha hat adagban fogyasztjuk el, akkor egy főre 33,47 g CH jut.


Tipp: Ha szeretnénk egy kicsit felgyorsítani a főzést, az étel tökéletes egyszerű főtt tésztával is.


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu weboldalon olvashatod