Hozzávalók:4 főre:

2 avokádó (érett, félpuha)

1 citrom leve

1 gerezd fokhagyma

fél csokor petrezselyem

bors

12 szem koktélparadicsom

4 marék spenót (friss levelek)

2 ek. olívaolaj

1 - 2 tk. balzsamecet vagy balzsamecet krém

6 - 8 dkg füstölt lazac

6 - 8 dkg füstölt lazac lereszelve

30 dkg durum fusilli (gluténmentes tésztával is finom)


Biolin tipp: Vegánok lazac helyett füstölt tofuval vagy grillezett padlizsánnal, és sajt helyett sörélesztő pehellyel is elkészíthetik!


Elkészítése:

Elkészítési idő: 25perc

Az első 5 hozzávalót aprítógépben megaprítjuk, közben a tésztát megfőzzük, és a főzőlevéből cca. 3 evőkanállal az avokádószószhoz keverünk, hogy lazítsuk.

A koktélparadicsomokat megfelezzük, a spenót szárait lecsipkedjük, és nagyobb darabokra szeljük, majd az olívaolajon magas hőfokozaton megfuttatjuk, hagyjuk, hogy a koktélparadicsom kissé megsüljön, a spenótlevelek összefonnyadjanak. Balzsamecetkrémmel meglocsoljuk.

A füstölt lazacot csíkokra vágjuk és ezzel elérkeztünk a pillanathoz, hogy mindent összekeverjünk. A tésztára kanalazzuk a szószt, ezután hozzáforgatjuk a paradicsomos-spenótos részt, végül a lazaccsíkok is mehetnek bele és a sajttal is megszórhatjuk.

Langyosan is finom, de nagy melegben, hidegen az igazi.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.